Openingstijden

Workshops

Zie hier een overzicht van de workshops die je bij ons kunt volgen:

WORKSHOP DESEMBROOD

Ga terug in de tijd en leer de kneepjes van het authentiek broodbakken. Desembrood is een heel natuurlijk brood waarbij geen gist wordt gebruikt, maar het natuurlijke rijpings- en rijzingsproces. Zo werden de eerste gerezen desembroden in het Oude Egypte gemaakt! Een desembrood heeft een volle smaak en een knapperige korst.

Dit natuurlijke proces heeft wel zijn tijd nodig. Bij aankomst krijgt u in de nostalgische bakkerij een warm welkom met koffie en koek, . Hierna maakt u zelf vanuit een moederdeeg een voordeeg voor het desembrood. Dit voordeeg moet even rijzen. Ondertussen voeden we het restant 'moederdeeg' bij voor de volgende dag: hier kunt u thuis mee verder bakken.

Daarna gaat u ook uzelf 'bijvoeden' met koffie en thee, en iets lekkers.

Nu moet het deeg rijzen en krijgt u een theoretische les over desem en bereidingstechnieken hoe u zelf een desemcultuur kunt kweken en hoe u bijvoorbeeld van water met appels een heerlijke basis voor desembrood kunt maken!  Hierna moet het deeg nog een uur rijzen en kan het de oven in. Tijd voor bijvoorbeeld een afzakkertje of een maaltijd in ons Etablissement 'De Contente Mensch'.(optioneel) Als de broden klaar zijn krijgt u ze warm in een papieren zak (want daarin blijft desembrood het langste vers) mee naar huis, of kunt u het direct nuttigen bij een kop warme soep!(optioneel)

Om thuis verder te experimenteren met desembrood, krijgt u ook een bakje voordeeg mee naar huis.

 Duur: totaal 3 tot 4 uur
 Minimaal 10 personen, maximaal 28 personen
 Prijs:
 10 tot 14 personen EUR 45,00 p.p.
 15 tot 19 personen EUR 39,00 p.p.
 20 tot 24 personen EUR 34,00 p.p.
 25 of meer personen EUR 31,00 p.p.

 Incl: alle grondstoffen om de desembroden te maken,  2x koffie of thee met iets  lekkers, recepturen, bakje  voordeeg en natuurlijk de zelfgemaakte desembroden.  Er wordt gezorgd voor schorten.

* TIP: een eigen activiteit kan ook dineren in 'De Contente Mensch' zijn.

* TIP: Het is mogelijk om een eenvoudige lunch bij ons te nuttigen!

WORKSHOP BROODDESIGN

Bij aankomst in onze bakkerij en winkel in het pittoreske Heusden-Vesting, is er een ontvangst met koffie en Heusdense Koek. Daarna gaan de handen uit de mouwen!

Samen met een brooddesigner gaat u creatieve en innovatieve broden bakken in de bakkerij. Als de broden gekneed, gerold, gevormd, gesmeerd, belegd en bestoven zijn, geven we de broden de tijd om te rijzen, om de aroma's optimaal te ontwikkelen.

Dit is een mooi moment voor een drankje in onze eetzaal! Compleet met brooddesign hapjes. Terwijl u geniet van de drankjes en hapjes, krijgt u nog wat goede tips over alles wat met mooie en trendy, maar vooral lekkere broden te maken heeft. Tegelijkertijd worden de broden achter in de grote ovens gebakken.

Even later gaat u met zo'n geurend brood, de opgedane kennis en enthousiasme voor brooddesign weer op huis aan.

 Duur: ongeveer 3 uur
 Minimaal 10 personen, maximaal 28 personen
 Prijs:
 10 tot 14 personen EUR 45,00 p.p.
 15 tot 19 personen EUR 39,00 p.p.
 20 tot 24 personen EUR 34,00 p.p.
 25 of meer personen EUR 31,00 p.p.  

 Incl: alle grondstoffen om de brooddesign producten te  maken, koffie en een plak  Heusdense Koek, twee  consumpties  en drie hapjes per persoon in de pauze,  recepturen en natuurlijk de zelfgemaakte brooddesign  producten. Er wordt  gezorgd voor schorten.Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Bakkertje Deeg, De Contente Mensch en Brooddesign, Botermarkt 13, 5256 AV Heusden. Telefoon 0416 661460 info@bakkertjedeeg.nl www.bakkertjedeeg.nl

Copyright © 2009–2018 Bakkertje Deeg Heusden | Ontwerp & bouw: Internet-Meesters Nieuwkuijk (WEB-Direct)