Openingstijden

Brood

Een greep uit ons assortiment van bijzondere broden: Grof volkorenbrood

Dit is het meest grove volkorenbrood wat in Nederland haalbaar is om te bakken. De gebroken tarwe laten we een hele nacht weken in water. Dit zorgt voor een heel bijzondere smaak.

Veel bakkers die een grof volkorenbrood verkopen, verkopen dan een fijn volkorenbrood, gedecoreerd met extra zaden. Bij ons bestaat ook het hele deeg uit zaden. Grover en smaakvoller kun je het niet krijgen! Dit brood behoort tot de meest gezonde broden die er zijn, vraag gerust bakker Lucas voor meer uitleg!

 

Speltbrood

Spelt (triticum spelta) is geen tarwe en het is één van de meest originele, natuurlijke granen gekend door de mens. Recente onderzoek in Europa hebben onlangs uitgewezen dat Spelt hier reeds groeit, zelfs meer dan 9000 jaar geleden.   

Spelt bevat meer proteïnes, vetten en ruwe vezels dan tarwe. De gehele dagelijkse behoefte aan proteïne kan gedekt worden door spelt-proteïne. De biologische waarde van de spelt, overstijgt in zo’n belangrijke mate die van de tarwe proteïne, dat zijn hoge essentiële aminozuren een rijke proteïne betekenen voor het menselijke plasma.

Spelt bevat speciale koolhydraten die een deel zijn van de substanties in de bloedgroep en spelen een belangrijke rol in de bloedstolling. Zij stimuleren eveneens het lichaamseigen immuunsysteem en daarbij verhogen zij de lichamelijke weerstand tegen infecties.

 

Spelt Wit zonnepitten desem

Dit speltbrood is niet van speltvolkoren gemaakt, maar van speltbloem. Het brood is van basisdesem gemaakt, zonder andere toevoegingen. 50% van de vulling bestaat uit zonnepitten.

Dit brood is, net als gewoon speltbrood, zeer geschikt voor mensen met een tarwe intollerantie.

 

Honing Notenbrood

Dit tarwe desembrood heeft een vulling van geroosterde noten. Het deeg wordt door een kleine hoeveelheid gist ondersteund en daarnaast is het deeg verrijkt met heerlijk zoete honing.
Met dit recept is het Nederlands Boulangerieteam meerdere keren in de prijzen gevallen.

Tarwe desembroodDesem speltbrood

Dit heerlijke brood bestaat uit een basis wit desembrood, met een vulling van gerookt spek.

Een lekkere tip: wanneer je een kontje van het brood overhoud, gooi het niet weg! Klop een ei los, bestrooi het sneetje brood met peper en zout en doop het in het ei. Bak het vervolgens als een wentelteefje in de pan. En smullen maar!No-knead brood

No-knead brood is een uitvinding van de New Yorkse bakker Jim Lahey. Dit brood wordt niet gekneed, alleen maar gemengd. Het is een heel bijzonder brood met een uitmuntende smaak. Het heeft iets weg van een oliebollenstructuur, maar bevat bijna geen vet!

No-knead brood bouwt smaak en ontwikkeling op door middel van tijd. Het brood moet ca. 24 uur rijzen! Maar na zo'n lange bereidingstijd, heb je dan wel ook een heel bijzonder brood. Dit brood is alleen op bestelling.De Heusdense Bol

De Heusdense Bol is een 2kg wit, tarwe desembrood dat op natuurlijke wijze gemaakt is. Het brood is geheel vrij van toevoegingen! Op dit huisgemaakte desembrood staat de handtekening van de bakker.

 


Heusdens wielbrood

Mooi smaakvol oerbrood, gedcoreerd met rogge ne kenmerkend ingesneden.Klik hier om naar de vorige pagina te gaan

Bakkertje Deeg, De Contente Mensch en Brooddesign, Botermarkt 13, 5256 AV Heusden. Telefoon 0416 661460 info@bakkertjedeeg.nl www.bakkertjedeeg.nl

Copyright © 2009–2018 Bakkertje Deeg Heusden | Ontwerp & bouw: Internet-Meesters Nieuwkuijk (WEB-Direct)